De små forskelle

søndag den 20. marts 2011

Chicos fødselsdag og så'n

Ahhh… 22 grader det er noget vi ka’ li’! Portugiserne flygter til skyggen mens turisterne…/turisten som den eneste sætter sig i solen og bliver godt rød! Men folk hernede er dog meget bekymrede og man bliver hele tiden trukket ind i skyggen fordi de synes man er ”lidt” hvid!
I går fejrede vi 3 gange fødselsdag for Chico, hans bror og en anden fra byen. Sidstnævnte havde arrangeret det hele, lavet mad osv. og Chico og hans bror hægtede sig på hendes fest, da det alligevel ville være de samme folk de skulle invitere – praktisk! Vi kørte ud til et hus, som ligger midt på bjerget, og her tilbragte vi dagen på terrassen med masser af mad, masser af mennesker og guitarer. Først mødtes alle folk på en café i byen så vi kunne følges derud i bilerne. Vejen derud gik ad små, meget kurvede veje fyldt med kæmpe sten. På et tidspunkt måtte et par af gæsterne give op og parkere deres biler for at hoppe op på ladet hos nogle af de andre. Men huset lå helt perfekt midt ude i ingenting med udsigt over bjerget og oliventræerne og om aftenen; en kæmpe orange måne. Lige nu (og I må gerne hade mig lidt for dette) sidder jeg udenfor i solen og nyder, at der engang imellem kommer en lille kølende vind forbi.

18-03-11 I dag var vi på tur i byerne Serpa, Mertola og Beja. I Serpa tog vi forbi turistbureauet for at få lidt info og fandt ud af at en af Chicos veninder arbejdede der. Hun tog os med til en café på torvet i sin kaffepause, hvor 2 andre kendte ansigter også sad og fik deres kaffe – flere folk kom til og inden vi vidste af det, sad der 14 mennesker omkring bordet. Dette er åbenbart fast ritual for folk der kender hinanden og arbejder rundt omkring i byen i Serpa. Folk er super sociale hernede og det er yderst sjældent man kun ser 2 personer ved et bord – og hvis man gør, er de sikkert turister.

Ingen kommentarer: